lunes, 2 de mayo de 2011

.xtecMerlí Catàleg de recursos

Merlí és un catàleg de recursos educatius digitals desenvolupat pel Departament d'Educació amb l'objectiu de proporcionar a la comunitat educativa un entorn de catalogació, indexació i cerca de materials didàctics.


A continuació us explicaré el meu procés per veure què hi podem trobar!!

Primer pas: La pàgina inicial

A la pàgina inicial i torbem les notícies i les novetats, els recursos més valorats i els recursos més comentats els darrers 30 dies. En l’apartat de notícies i novetats hi torbem:
- Materials que podem trobar al Merlí
- La direcció del bloc de Merlí on hi podem trobar informacions relatives al repositori de Merlí ( recursos disponibles, ...), informacions genèriques referides al món dels repositoris de recursos educatius (novetats, iniciatives destacades, ...) difusió i seguiment dels estàndards educatius i eines relacionades amb la creació i publicació d’objectes educatius digitals.
- Comentaris i actualitzacions. Comentaris que fan referència a les dades contingudes en les fitxes de catalogació.
- La vostra col•laboració compta

Segon pas: Catàleg d'educació infantil.
Un cop vista la pàgina incial podem entrar dins dels diferents cicles: Educació infantil, educació primària, educació secundària i Batxillerat. Jo, com a estudiant d'Educació infantil, he entrat a l'apartat del cicle d'educació infantil. Dins d’aquest hi trobem el catàleg d’Educació infantil. Aquest consta de 3 apartats, de les àrees curriculars, dels recursos més valorats i dels recursos més visitats els darrers 30 dies.



Tercer pas: La descoberta de l'entorn.
He decidit entrar a l’àrea de la descoberta de l’entorn. Dins i trobem varies activitats publicades per varis coles, persones, professionals.... Si vols triar una activitat s’ha de clickar a sobre i s’obre la pàgina. En aquest t’explica l’activitat, a qui va dirigida, la descripció temàtica i curricular, i la pàgina on has de clickar per entrar a l’activitat.


Si entrem a un enllaç de l'apartat dels més visitats o dels recursos més ben valorats, també se'ns obra una fitxa descrivint-nos l'activitat i facilitant-nos l'enllaç per poder-hi entrar.

No hay comentarios:

Publicar un comentario