viernes, 29 de abril de 2011

El panyee FC

Un video impressionant d'un anunci d'un Banc on podem veure una història molt real de quan els nens d’un petit poble de pescadors ed Tailàndia, un poblat flotant, s’ho fan per jugar a futbol.

viernes, 22 de abril de 2011

La prestatgeria digital

Es presenta aquest recurs digital de la XTEC on els centres docents poden crear llibres virtuals. La finalitat principal és posar a l'abast de la comunitat educativa depenent de l'administració catalana materials i procediments que, basats en les Tecnologies de la Informació i la Comunicació, contribueixin a facilitar, actualitzar i millorar les estratègies pedagògiques per la qual cosa proporciona gratuïtament l'esmentat servei d'edició de llibres en línia.

"Quaderns de pedagogia" és un espai dedicat als pares, que tracta de les qüestions que més els preocupen en relació amb els seus fills: educació, relació pares-fills, qüestions de salut, ensenyament... Tant podem parlar de nadons com de nois i noies adolescents. L'objectiu és apuntar un tema, comptar amb l'assessorament d'un expert (psicòleg, pedagog, mestre...) i recomanar altres espais on trobar més informació (llibres, pàgines web...).

Edu3.cat

lunes, 11 de abril de 2011

Edu3.cat

Aquest vídeo mostra diverses experiències d'aula en les quals es fa servir la pissarra digital interactiva.

Edu3.cat

blogspot.com/view, una manera diferent de visualitzar el blog!

Proveu d'afegir a l'adreça del vostre blog la paraula view al final. C La diferència és espectacular! Sobretot si feu servir imatges :-)

Un cop posada la paraula view ja veureu que el blog surt diferent. Podeu canviar la manera de veure-ho, n'hi han cinc!

Flipcard:

Mosaic:

Sidebar

Snapsnot

Timeslide

domingo, 10 de abril de 2011

vozMe



VozMe és un servei web que ens permet posar veu a textos i escolatr-los en línea i bé descargar-lo en mp3.

lunes, 4 de abril de 2011

Twubs


Twubs és una eina que ens permet buscar etiquetes en Twitter. Aquestes etiquetes van amb una "#" davant.
Twubs s'actualitza en temps real. Això el fa ideal per presentacions.

Aquí en teniu un exemple. Aquest és el que estem fent els alumnes de l'assignatura.

El tweetdeck



TweerDeck és una aplicació d'escriptori creada per a xarxes socials com Twitter, Facebook, LinkedIn, MySpace, Google Buzz y Foursquare. hi ha versió per escriptori, extensió per a Chrome, per ipad, per iphone, etc.
Aquest és un programa que disposa d’una interfície molt senzilla amb la que podrem crear una columna per cada compte que tinguem. Aquestes, es podran modificar en tot moment, desplaçant-les a l’esquerra o la dreta depenent de la prioritat que les hi vulguem donar. A més, no tindrem cap limitació a l’hora de crear columnes noves ja que també disposa d’una barra d’scroll a la part inferior amb la que ens podrem desplaçar en tot moment per l’aplicació.

A l’hora de crear les nostres pròpies publicacions, només haurem d’escriure el que vulguem en un camp de text a la part superior del programa i escollir en quins comptes volem que aparegui. A més, podrem afegir-hi imatges, vídeos o el contingut multimèdia que desitgem, y podrem traduir el nostres text a l’idioma que vulguem. També disposa d’una aplicació amb la que programar quan volem que es publiqui el nostre missatge.

A més de tot això, podrem editar l’aparença del programa al nostre gust, canviant els colors principals quan vulguem.

És compatible amb Facebook, Twitter i Google Buzz.

domingo, 3 de abril de 2011

Flors Digitals

En aquesta pàgina pdoem crear flors, morals de flors... de tots colors de manera digital!
És una bona eina per treballar la primavera!!!



Podem decorar la classe, treballar els colors, ...
Segur que en podem trobar moltes sortides!!

La Galeria de Mariana Navarro

Aquesta és una galeria que he trobat molt útil per a les mestres. L'autora d'aquesta és la Mariana Navarro, i podreu trobar recursos com dossiers de dites, contes, cançons, protagonista de la setmana, imatges pels encarregats, jocs de falda, calendari, aniversaris, racons, Sant Jordi, la castanyera, nadal, hàbits, el temps, abecedaris, cartells... és a dir, de tot!




Per accedir-hi premeu aquí!
us agradarà!

sábado, 2 de abril de 2011

Symbaloo

Symbaloo és una aplicació web que mitjançant un breu registre ens permetrà agrupar i / o gestionar les nostres pàgines web o blocs preferits per així no haver de memoritzar tots. L'ambient és molt gràfic i colorit, permetent afegir bookmarks, Widgets, Lectura de Feed .... web's. És una eina onlinee podem accedir des de qualsevol ordinador i qualsevol dispositiu amb connexió a internet.

És una excel.lent eina per crear el nostre PLE (Personal Learning Environments = Entorn Personal Aprenentatge).



Si us interessa veure'n un tutorial de symbaloo, premeu aquí.
Per veure'n un exemple, fet per el nostre professor jordi Coderech, premeu aquí.
Per veure el que he creat jo, peremeu aquí!

viernes, 1 de abril de 2011

Onze frases sobre l'educació Infantil

1. Todos los niñ@s nacen con el deseo y la capacidad de aprender.
2. Los niñ@s aprenden mejor cuando su aprendizaje nace de su propia curiosidad e interés, en vez de impuesto por alguien.
3. Los niñ@s aprenden mejor con actividades manuales y con la experiencia de su propio descubrimiento, más que con las instrucciones dirigidas por otros. La formación de los conceptos llega de forma natural a través de las experiencias concretas.
4. El juego es la forma primaria de aprender durante los primeros ocho a diez años, y tiene tres funciones importantes: a) ayuda a los niñ@s a adquirir habilidades físicas, sociales e intelectuales; b) ayuda a los niñ@s a entender y asimilar información; c) ayuda a los niñ@s a resolver las experiencias traumáticas.
5. La estimulación apropiada es importante. Un ambiente rico en materiales diversos fáciles de manipular propicia el aprendizaje de los niñ@s. Los niñ@s también se benefician cuando están expuestos a historias, libros, gente, lugares, ideas, música, juegos y actividades de la vida real.
6. Los mejores juguetes son los que inspiran a los niñ@s a imaginar, construir, crear y pensar.
7. Desarrollarse primero no es necesariamente mejor. Lo mejor es que cada niñ@ se desarrolle a su propio ritmo.
8. Al igual que los niñ@s son diferentes también tienen diversos estilos para aprender.
9. Demasiada televisión y vídeo puede interferir con el proceso de aprendizaje, sofocando la imaginación, creando miedos, promoviendo la pasividad, y malgastando un valioso tiempo de juego.
10. Los niñ@s aprenden mejor cuando sus vidas están libres de estrés. El estrés interfiere con el proceso de aprendizaje, porque los sentimientos dolorosos pueden conducir a la confusión crónica, la ansiedad, la falta de confianza en sí mism@ y la inhabilidad para concentrarse. El proceso de aprendizaje se realza cuando se permite a los niñ@s expresar sensaciones dolorosas a través del llanto y las rabietas.
11. La capacidad de aprender se ve afectada por la relación entre los padres y los hij@s. La capacidad intelectual se realza cuando:
- Los hij@s se sientes queridos y aceptados, y reciben atención cualitativa.
- Se da ánimo a los hij@s, en vez de juzgarlos, criticarlos o corregirlos.
- Los padres tienen expectativas realistas sobre sus hij@s (ni tanto ni tan poco).
- La disciplina se consigue con un tratamiento sin castigos.
- Se anima a los hij@s a que hagan preguntas y piensen con independencia.
- Los padres permiten la autonomía, y ayudan solamente cuando es necesario o cuando sus hij@s lo solicitan..


web

Google Chrome

Un navegador web és l'aplicació que utilitzeu per visualitzar els llocs web. Sens dubte, el navegador web és la peça de programari més important de l'equip.
Google Chrome s'ha dissenyat per ser ràpid en tots els aspectes possibles: és ràpid d'iniciar des de l'escriptori, carrega les pàgines web en un tres i no res i executa les aplicacions web complexes amb gran rapidesa. La finestra del navegador és més eficient, polida i senzilla.
També inclou funcions que s'han dissenyat per proporcionar eficiència i facilitat d'ús. S'ha dissenyat per proporcionar més seguretat al web mitjançant una protecció incorporada contra programes maliciosos i pesca, actualitzacions automàtiques per garantir que el navegador estigui actualitzat amb les darreres actualitzacions de seguretat i molt més.