miércoles, 30 de marzo de 2011

A day made of Glass ... Un dia de vidre

Aquí us deixo un vídeo on ens deixa veure 5minuts de la possible societat del futur. És curiós de veure'l!

jueves, 24 de marzo de 2011

Anglès365

Anglès365.com és un conjunt de recursos per els mestres d'inglès. Aquests poden servir com a base per a realitzar una activitat, o com a refoç o complement o bé ja cm a diversió.
Consta de varies seccions:
* Activities on-line: Accés a activitats online, classificades per nivell, des d’Infantil a Sisè de Primària. Per a accedir a elles, és necessari respondre una pregunta. Es pot accedir a elles, per tant, des de l’aula o des de casa. És un espai d’Aula Virtual.
* Homework: Espai amb activitats de reforç i ampliació de tot el treballat en l’aula. És una àrea privada per als seus alumnes, a la qual s’accedeix amb contrasenya.
* Experiences: Aquest apartat està dirigit als docents. En ell es recullen diferents experiències sobre el procés d’ensenyament-aprenentatge de la llengua anglesa en els nivells d’infantil i primària.
* Resources: En aquest apartat, dirigit principalment als mestres, es pot trobar diferents tipus de material per al seu ús manipulatiu a classe per part dels alumnes o el professor (flashcards, jocs de cartes, fitxes, presentacions…); i materials digitals per al seu ús amb ordinadors. També agrupa els materials temàticament, per a facilitar la seva recerca.
* Digital board: Molts dels materials de l’apartat d’Activitats online són susceptibles de ser usats mitjançant la Pissarra Digital. En aquest apartat es dóna a conèixer les possibilitats d’aquest recurs
* Forum: Espai de trobad i d'intercanvi d'experiències de docents.
* ...

També existeix un correp on els professors de diferents llocs comparteixen dubtes, experiències, recursos, etc.

a més a més també hi ha un canal d'Anglès365 al youtube.

Jclic


Un dels programes que em van agradar quan varem fer l'assignatura de Noves Tecnologies Aplicades a l'Educació va ser el "Jclic". El vaig trobar molt dinàmic i educatiu. Una manera agradable d'aprendre, o de reforçar coneixements.

El projecte JClic és una eina per a la creació d'aplicacions didàctiques multimèdia. Són molts els educadors i educadores que l'han fet servir per crear activitats interactives on es treballen aspectes procedimentals de diverses àrees del currículum, des d'educació infantil fins a secundària.

Dos dels objectiusque té són per una part fer possible l'ús d'aplicacions educatives multimèdia "en línia", directament des d'Internet.Per altra banda, vol crear un entorn de creació d'activitats més potent, senzill i intuïtiu, adaptant-lo a les característiques dels actuals entorns gràfics d'usuari.

per veure'n un exemple.

martes, 22 de marzo de 2011

El nostre arbre genealògic a la xarxa!

Genoom és un programa a la xarxa que ens permet descobrir, recordar i compartir la generació de la nostra família.
A partir de Genoom podem fer el nostre arbre genealògic podent convidar als familiars perquè participin a la creació d'aquests.

Aquí us en deixo un exemple,


per poder crear el vostre arbre només heu de fer click aquí!

Les màgiques llums de Corea

Quan pensem en Corea que ens ve al cap?


Cartells lluminosos invaïnt la ciutat,
Molts colors,
Nits lluny de la foscor i de la poca llum...
Doncs ja se'ns ha acabat... el govern sud-coreà ha començat a regular la il·luminació externa d'edificis i cartells publicitaris. Ara les llums s'han d'apagar a mitja nit o quan s'acabi la jornada, menys els locals d'oci que les han d'apagar a les dues de la matinada.
I axò fins que el preu del petroli no torni a baixar.



Informació extreta d'un blog que m'agrada seguir: Catalans pel món.

lunes, 21 de marzo de 2011

"about.me", una manera de crear el nostre perfil!

About.me és una pàgina que ens permet crear un perfil nostra, com una tarja de presentació. No es cap novetat, perquè dins la xara pàgines com aquestes n'hi han moltes, però va bé saber-les. Tot i que d'alguna manera aquest ens permet fer-nos un perfil agradable a simple vista. Aquest desplega la nostra presència a altres xarxes socials (facebook, vimeo, twitter, etc.)i també ens permet tenir un seguiment de la gent que ens visita.

Si en voleu veure un exemple aquí en teniu un,
i si us interessa fer-vos-en un aquí us el podeu fer! Només cal que us hi registreu!

miércoles, 16 de marzo de 2011

Les TiC a l'educació


Treballar les TiC a l'aula ens comporta molts avantatges tant per els alumnes i per els mestres. Ens permet innovar, crear, aprendre i preparar als alumnes per el seu futur. Hi ha més interès i motivació i més interacció. Fa que es desenvolupi la iniciativa de cada persona i alimenta l'alfebatització digital i audiovisual. Ens desenvolupa l'activitat de recerca i de selecció d'informació que és motl important i millora les competències d'expressió i creativitat. Tot i que també té els seus inconvenients ja que és una manera de que els alumnes també es puguin distreure més del compte.

És important que els mestres tinguin una formació prèvia per aconseguir un bon aprenentatge a través d'aquestes, ja que si fós al contrari podria perjudicar als nens. Deixo un vídeo per qui vulgui informar-se més sobre el tema!

martes, 15 de marzo de 2011

creació de material didàctic a internet

En aquesta pàgina es poden fer sopes de lletres de la manera més senzilla! És molt pràctica i segur que quan fem programacions en un futur ho farem servir!

Aquesta altra pàgina ens permet crear fitxes de caligrafia, de textos amb trossos del text buit perquè l'alumne els ompli, o bé també activitats de matemàtiques.

Hi han molts recursos a internet que ens poden ser útils,
el nostre professors ens va facilitar aquesta pàgina on hi ha moltes eines per fer activitats didàctiques.

Blogs, wikis o Docs?

Qualsevol dels tres poden ser eines molt necessàries per a realitzar qualsevol feina, però segons el què volem fer ens anirà millor una o una altre.
Per aquest motiu penjo una petita taula on es poden veure els avantatges, inconvenients d'uns i dels altres.

Aquest l'he trobat a un blog molt interessant que no estaria malament que hi fessiu una ullada!!

viernes, 11 de marzo de 2011

Enterro a Tana Toraja

Acabo de llegir un ritual d'un poble d'Indonèsia que m'ha cridat moltíssim l'atenció ja que és evident que en aquest món hi han moltes cultures i totes diferents, però una no s'arriba a imaginar fins a quin punt pot haver-hi tanta diferència entre elles.
Aquest ritual és dels funerals d'un poble anomenat Tana Toraja. Us en faig cinc cèntims!
El tipus de funeral depèn de la classe de la persona difunta i el paga la família, aquestes estalvien durant molts anys per poder-los pagar i fins i tot algunes els han de finançar.
L'enterro té dues parts. Primer es realitza de manera íntima. El cadàver és netejat per dins i per fora i li injecten formol. L'emboliquen amb venes i fins que no es celebri l'enterro públic (poden passar dies, mesos i anys) el cos del mort es queda a casa amb la família considerat com una persona malalta i ocupant la part sud de la casa.
L’altra part hi ha el funeral públic. Els funerals públics es solen celebrar durant els mesos de Juny i Setembre. Els familiars del difunt i els amics regalen al difunt porcs o búfals, que aquests després són sacrificats. Els regalen vius lligats a una canya. Cada animal és pesat per saber què val i així asseguren un equilibri el dia que hagin d'anar a un enterro de la persona que l'hi ha regalat l'animal. Els búfals albins són els més cars i representen una classe social més alta. La sang que treguin amb la matança d'aquests és la que ajudarà al difunt a viatjar cap el més enllà, i la carn servirà per alimentar als convidats de l'enterro durant els dies que duri aquest, que solen ser més o menys un 5.
Quan el difunt és un nadó fan un forat en un tronc d’un arbre i l’enterren dins omplin el forat amb fulles per evitar que vinguin depredadors. Així creuen que l’esperit del nadó creix junt a l’arbre.

jueves, 10 de marzo de 2011

presentació amb prize



El prezi és una web amb moltes possibilitats que et permet crear presentacions de manera motl dinàmica. No és complicat de fer servir, tot i que t'hi has de familiaritzar perquè funciona d'una manera bastant diferent a la que havia vist fins ara. Personalment m'ha anat motl bé mirar el video d'orientació.
per realitzar una presentació amb prezi només cal registrar-se a la pàgina de prezi, un cop registrats ja podem començar a fer presentacions!

martes, 8 de marzo de 2011

Doodle


Us animo fer un Doodle! és la cosa més senzilla del món!!
Doodle és una manera super ràpida per fer quedades de grups grans, per fer enquestes, per fer valoracions... és una eina que en spot ser molt útil per el dia de demà en qualsevol moment, és a dir, tant professionalment com a la nostre vida quotidiana!!

per veure el meu document i coleu participar-hi... premeu aquí!

Worlde... l'eina per fer els núvols de paraules!!




El meu primeer Núvol de paraules!!
Com que és el primer que faig que menys que fer honoor a la nova assignatura del segon quadrimestre que em té una mica embolicada!!!
En el núvol hi podem trobar tots els noms dels alumnes d'aquesta assignatura...
esper-ho que us agradi!!

Si algú vol fer un nuvol pot entrar-hi directament clickant aquí